top of page
AEnB2Upz_cuGk8opTjP_2wjQHR89wkZiIAcKGA_5Yej2flc60cK7sokxJVJbstRbV8NVnH6-uh0jLBlska4auSnBpK

El sector apícola presenta el Segell MAAC, el primer distintiu que garanteix l’origen, la traçabilitat i la frescor de la mel

Actualizado: 12 dic

  • El nou distintiu vol subratllar la qualitat del producte i ser una garantia de les bones pràctiques utilitzades en la seva obtenció



Barcelona, 9 de desembre de 2025  Aquest matí s’ha celebrat a la Casa de l’Agricultura de Barcelona (Unió de Pagesos) la segona presentació pública del Segell de Garantia MAAC, una nova marca col·lectiva que identifica les mels produïdes per apicultores i apicultors de Catalunya amb origen clar, traçabilitat verificable i màxima frescor.


L’acte ha comptat amb l’assistència de productors d’arreu del territori així com de representants del sector i de l’Administració. La sessió ha estat introduïda per Josep M. Claria, Responsable nacional del sector Apícola d’Unió de Pagesos, i presentada per Jaume Civit, Director Tècnic d’Agroxarxa, qui ha exposat el context, els objectius i el funcionament del nou segell.

El llançament del segell coincideix amb un moment clau: Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un context idoni per reforçar el missatge, impulsar el consum de proximitat i donar valor als productes que formen part de la identitat culinària del país.


Un sector amb valor, però amb reptes

Durant la presentació s'ha exposat la situació actual: Catalunya és deficitària en mel, és a dir, consumeix molta més mel de la que produeix. Malgrat l’alta demanda, la mel produïda per apicultors i apicultores del territori continua tenint poca presència i poc valor al mercat, en gran part a causa de la competència de mels importades i la falta de coneixement i cultura de la mel per part dels consumidors.


També s'han explicat els beneficis del segell, les accions de comunicació que es duràn a terme i s’han desgranat, de cara als i les professionals del sector apícola, quins procediments i requisits cal seguir per tal de poder adscriure’s a aquest reconeixement.



Una iniciativa col·lectiva i de país

El Segell MAAC està creat i gestionat per l’Associació d’Apicultores i Apicultors de Catalunya (AAAC), una entitat formada per les sis associacions d’apicultors de Catalunya, Unió de Pagesos, Agroxarxa, professionals del sector i persones jurídiques vinculades a l’activitat apícola.


L’impuls del segell s’emmarca dins del Pla d’Acció de la Mel 2025–2028, activat per l’Administració catalana per fomentar la producció local, la sostenibilitat de les explotacions i un consum de proximitat basat en la transparència i la qualitat.


Aquesta ha estat la segona presentació del segell, després de la realitzada a Artés, i durant les pròximes setmanes se’n faran més arreu de Catalunya.


Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page