El Segell MAAC avança pel territori amb una nova presentació a Tàrrega
- Marta Llobet
- 13 dic
- 2 Min. de lectura
La iniciativa continua el seu desplegament amb trobades amb apicultors i apicultores per explicar el funcionament del segell i sumar adhesions
Tàrrega, 12 de desembre de 2025 – L’Escola Agrària de Tàrrega va acollir ahir la tercera presentació territorial del Segell de Garantia Mel d'Apicultores i Apicultors de Catalunya (MAAC), una iniciativa impulsada pel sector apícola per identificar i posar en valor la mel produïda per apicultores i apicultors d’aquí amb criteris d’origen, traçabilitat i frescor.
La sessió s’emmarca en un cicle de presentacions arreu del país adreçades al sector apícola, amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament del segell, resoldre dubtes i recollir aportacions dels productors. L’acte va comptar amb la participació d’apicultors i apicultores de la zona i de representants d’entitats vinculades al sector.
La jornada va ser presentada per Jaume Civit, director tècnic d’Agroxarxa, que va explicar el context en què neix el segell, els objectius que persegueix i els mecanismes previstos per garantir-ne el rigor i la credibilitat.
Un segell per reforçar el valor de la mel d’aquí
Durant la presentació es va posar l’accent en la necessitat de millorar el reconeixement de la mel produïda pels apicultors del territori, en un mercat marcat per una elevada presència de mels d’importació i per la dificultat del consumidor per identificar l’origen real del producte.
En aquest sentit, el Segell MAAC es planteja com una eina per diferenciar la mel produïda per apicultores i apicultors d’aquí, de Catalunya, fer visible la seva feina i facilitar que el consumidor pugui triar amb més informació i confiança.
Informació, comunicació i adhesió
A la trobada també es van explicar els procediments d’adhesió al segell, els requisits que han de complir els productors i les accions de comunicació i difusió previstes, amb l’objectiu que el segell sigui conegut, entès i reconegut pel mercat.
Els assistents van poder plantejar preguntes i compartir inquietuds, en un espai de diàleg pensat per construir el projecte de manera col·lectiva i adaptada a la realitat del sector.
Una iniciativa col·lectiva amb suport institucional
El Segell MAAC està creat i gestionat per l’Associació d’Apicultores i Apicultors de Catalunya (AAAC), integrada i impulsada per les sis associacions d’apicultors de Catalunya, Unió de Pagesos, Agroxarxa, professionals del sector i persones jurídiques vinculades a l’activitat apícola.
La iniciativa s’emmarca dins del Pla d’Acció de la Mel 2025–2028, impulsat per la Generalitat de Catalunya, i coincideix amb el fet que Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un context que reforça la voluntat de posar en valor els productes de proximitat i el treball dels seus productors.
Aquesta ha estat la tercera presentació del Segell MAAC, després de les sessions realitzades a Artés i Barcelona. El cicle continuarà amb noves presentacions al Perelló el 15 de desembre i a Santa Coloma de Farners el 17 de desembre, amb la voluntat d’arribar a tot el territori.






Comentarios